tirsdag 21. august 2012

Fargerik Salat med Hvitløks- og Balsamicovinaigrette / Colourful Salad with Garlic- and Balsamicovinaigrette

 LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Dette er verdens beste salat!!! Ingen over - ingen ved siden.  Nydelig bare som den er for seg selv, eller ved siden av hva som helst av god mat, som fisk, kjøtt, pizza, sjømat, innbakt laks (oppskrift HER), lasagne al forno (oppskrift HER).....Server den på et stort, flatt fat istedenfor i en bolle! Det ser mye mer imponerende ut synes jeg! Ved siden av salaten har jeg alltid små boller med oppskårede soltørkede tomater, ristede pinjekjerner og høvlet parmesanost for de som vil ha det. NYDELIG!!!!!
P.S. Du kan variere med hva slags grønn salat du bruker, men jeg bruker ALLTID Isbergsalat og Ruccola som basis (så hender det at jeg slenger i litt Lollo Rosso eller Spinat etc.)
English: This is the best salad in the world!!!!! Believe me!! Gorgeous just by itself as it is or together with anything you like of good food - fish, meat, pizza, seafood, salmon-wraps (recipe HERE), lasagne al forno (recipe HERE)....Arrange it on a flat dish rather than in a bowl. Looks much more impressive that way I think. Optionally, for those who want, I serve, in small bowls, chopped sundried tomatoes, roasted pineseeds and parmesan flakes. LOOOOOVELY!!!
P.S. You can vary with what sort of green lettuce you use, but I ALWAYS use Iceberg Lettuce and Rocket as basis (and sometimes add a bit of Lollo Rosso or Spinach etc.)

INGREDIENSER / INGREDIENTS
NORSK: Jeg synes det er vanskelig å være spesifikk mht mengde av hver ingrediens her, tar det gjerne på øyemål etter hvor mange vi er og hva jeg har ved siden av.
ENGLISH: I find it a bit hard to be specific regarding the amount of each ingredient, I play it by ear (or rather - eye) depending on how many we are and what I'm serving with it.

Isbergsalat / Iceberg Lettuce
Ruccolasalat / Rocket Lettuce
Lollo Rosso Salat / Lollo Rosso Lettuce
Frisk Spinat / Fresh Spinach
2-3 vårløk / 2-3 spring onions
Ca. 20 cherrytomater / Approx. 20 Cherry Tomatoes
Ca. 3 friske champignon / Approx. 3 fresh mushrooms
Kvernet salt og pepper / Freshly ground salt & pepper
Soltørkede tomater i olje / Sundried tomatoes in oil
Ristede pinjekjerner / Roasted pine-seeds
Parmesanost / Parmesan cheese
DRESSING:
Ca. 0,7 dl extra virgin olivenolje / Approx. 70 ml extra virgin olive oil
Ca. 0,3 dl Balsamicoeddik / Approx. 30 ml Balsamic Vinegar
3-4 hvitløksbåter / 3-4 cloves garlic
(1 ts sennep, kan sløyfes / 1 teaspoon mustard, optional)
Kvernet salt og pepper / Freshly ground salt & pepper

Norsk: (English below) Vask alle grønnsakene. Riv opp isbergsalaten og legg utover fatet. Strø så over ruccolasalat og evt. andre salattyper du bruker. Finhakk vårløken og strø over. Bland godt. Kvern over litt havsalt eller maldonsalt og evt. pepper og bland. Hvis cherrytomatene er litt store kan de deles i 2 eller 4 deler eller du kan bare ha de hele over. Skjær champignon i skiver og legg over til slutt.
Legg soltørkede tomater på et kjøkkenpapir og klem ut oljen så godt du kan. Skjær i småbiter og ha i en liten bolle. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og la de ristes over medium varme til de begynner å bli gylne. Ha i en annen liten bolle. Parmesanosten settes som den er på bordet med en ostehøvel så gjestene kan ta så mye de vil.
Dressing:  Bland dressingen ca. 10 min. før du skal servere salaten. (Hvis du vil ha den tykk kan du lage den ca. 30 min. før). Ha olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper (og evt. sennep) i en shaker. Press i hvitløk, sett på lokket og rist i vei. La den stå noen minutter og rist igjen. Hell over salaten og server med det samme.

English: Wash the vegetables. Tear the iceberg lettuce in pieces and arrange on the dish. Add the rocket and other lettuce types of your choice. Chop the spring onion and sprinkle over. Mix well. Grind some seasalt or maldon salt (and black pepper) and mix. If the cherry tomatoes are biggish, you can cut them in 2 or 4 or you can just leave them as they are. Slice the mushrooms and sprinkle over in the end.
Put the sundried tomatoes onto a kitchen towel and squeeze out as much oil as possible. Cut in small pieces and place in a small bowl. Put the pine seeds in a dry frying pan and roast them on medium heat until slighly golden. Put in another bowl. The parmesan cheese goes on the table as it is with a cheesecutter and your guests can help themselves to as much as they want.
Dressing: Mix the dressing approx. 10 minutes before you're serving the salad. (If you want it thicker you can mix it approx. 30 min. before). Put olive oil, balsamic vinegar, salt and pepper (and mustard if you want) in a shaker. Squeeze the garlic through a garlic-press, add, cover with the lid and shake away. Leave for a few minutes and shake again. Pour the dressing over the salad and serve immediately.
Du vil ikke angre!!!! / You won't regret it!!!!


 

 


 


 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...