mandag 24. september 2012

Indisk Karriris / Indian Curried Rice

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
OI-OI-OI!! Suksess!!!!! Dette ble en ny favoritt her i huset! Her snakker vi deilig, mektig pilaffris med nydelig karrismak. Du kan lage den så sterk du vil avhengig av hvor mye karripulver du har i. På bildet er den servert med hvit fisk (oppskrift HER) men denne kan også serveres med kylling eller annet kjøtt eller som en egen vegetarrett. Anbefales på det absolutt varmeste!
English:
WOW!! Success!!!!!! This is officially a new favourite in my household. We're talking lovely, rich pilaff-rice with delicious curry-taste. You can make it as spicy as you wish, depending on how much currypowder you add. The picture is from when I served it with white fish (recipe HERE) but you can also serve it with chicken or other meat or on its own as a vegetarian meal. Highly recommended!

INGREDIENSER (2 porsj.) / INGREDIENTS (2 portions)
1 liter vann / 1 litre water (4 cups)
*1-2 buljongterninger / **1-2 stock  cubes

1 løk, finhakket / 1 onion, finely chopped
1 dl Basmatiris / 1oo ml Basmati rice (3/4 cup + 2 tbsp)
0,5 ss muskat / 0,5 tbs ground nutmeg
1 - 1,5 ss karripulver / 1 - 1,5 tbsp curry powder
50 g smør / 50 g butter (1.7 oz)
0,5 dl fløte / 50 ml cream (1/4 cup)
* Alt ettersom hva jeg skal servere til, ser jeg an hva slags buljongterning jeg bruker. Med kylling anbefaler jeg kylling- eller grønnsakbuljongterning, med fisk bruker jeg fiskebuljong osv.
** Depending on what I am serving it with I decide what sort of stock cube I use. With chicken I use chicken- or vegetable stock cube, with fish I use fish stock cube etc.


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Kok opp vann i en kjele og ha i buljongterningen og la den gå i oppløsning.
Skrell og finhakk løken. Varm olje i en stekepanne og surr løken til den er blank, tilsett risen og surr videre et par minutter. Strø over muskat og bland godt. Tilsett nå kraften, 4-5 dl, og la koke uten lokk til risen er gjennomkokt. Følg med og rør rundt innimellom, du må kanskje tilsette mer kraft hvis den koker inn for mye og ikke risen er gjennomkokt, risen skal heller ikke være helt tørr. Rør i karripulver. Jeg anbefaler å begynne med 1 ss og så smake til om du vil ha den sterkere. Når risen er gjennomkokt tilsettes smøret, rør rundt til smeltet og tilsett fløten til slutt. Nå har du en nydelig myk og kremete konsistens på risen...Mmmmmm...... Smak til med evt. mer karri. Ha risen over på en tallerken og server. Det er godt med litt gresk matyoghurt ved siden av.
English:
Bring water to the boil in a casserole adding the stock cube and let it dissolve.
Peel and chop the onion. Heat the oil in a frying pan and saute the onion until "see-through" then add the rice and nutmeg and saute for a couple of minutes more while stirring. Add the stock, 400-500 ml and let simmer uncovered until ready. Keep an eye on it and stir occasionally. You might have to add more stock so it doesn't become dry before the rice is ready, and it is not supposed to be completely dry either, you'll want it moist. Stir in the curry-powder. I recommend starting with 1 tbs and then season to taste if you want it spicier. When the rice is ready, add the butter and stir well until melted, then stir in the the cream in the end. Now the rice has a lovely and creamy consistency....Mmmmmm....Add some more curry if you wish. Spoon the rice over on a dish and serve. A little Greek yoghurt on the side is very nice.

FANTASTISK GODT!!!! / ABSOLUTELY DELICIOUS!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...