søndag 13. januar 2013

Kastanje- og Rom Konfektkake (Glutenfri) / Chestnut- and Rum Confectionery Cake (Gluten Free)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


 
 English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Jeg vil først og fremst ønske dere alle et riktig Godt Nyttår!! Jeg håper dere har hatt en kjempefin jul og at dere er klare for 2013 med hva enn dette året måtte bringe. Marius og jeg hadde en kjempefin juleferie i Norge sammen med familie og venner. Det var herlig å se alle sammen igjen! Masse hjemmekos med koselig prat, god mat og drikke og et par skiturer ble det også i Funkelia på Kongsberg med nydelig vær og føre. Tiden går dessverre altfor fort og nå er vi tilbake på Kreta og hverdagen er her igjen.
Jeg velger å starte bloggåret 2013 med denne utrolig spesielle og gode Kastanjekaken med et hint av Rom! Det bugner av kastanjer her på denne tiden av året, og litt før jul kom jeg til å tenke på at jeg igrunnen aldri har vært borti kaker med kastanjenøtter og derfor ble det et lite prosjekt for meg:) Alltid gøy med nye oppskrifter og utfordringer. Denne her syntes jeg hørtes veldig spennende ut, fant den på www.cuisine-french.com men jeg har gjort den til "min" ved å gjøre enkelte forandringer fra originaloppskriften underveis. Jeg synes kaken ble kjempegod og de jeg serverte den til likeså! Dette er en "kjøleskapskake" som ikke skal stekes, den er ganske mektig, mer eller mindre som konfekt, og bør serveres i smale stykker, gjerne med en god kopp kaffe til og det er heller ikke dumt med en kremklatt eller iskremkule ved siden av! (Du trenger litt tålmodighet med denne da kastanjene skal skrelles, hvis du ikke får tak i ferdigkokte og skrelte kastanjer da.....) (P.S. Se også HER for oppskrift på Trøffelkake med Kastanjenøtter og Sjokolade).
English:
First of all I would like to whish you all a very Happy New Year!! I hope you've had a wonderful Christmas and that you're ready for 2013 with whatever this year will bring. Marius and I had a wonderful Christmas holiday in Norway together with family and friends. Great seeing them all again! Lovely times at home with talks, good food and drink and we also went skiing a couple of times in beautiful weather! Unfortunately time goes by too quickly and we're now back in Crete and everyday life.
I choose to start the blog year 2013 with this very special and delicious Chestnut Cake with a hint of Rum! We're overloaded with chestnuts here this time of year and just before Christmas the thought hit me that I've actually never come across cakes with chestnuts and therefore this was my new project:) Always fun with new recipes and challenges! I thought this was interesting, I found it on www.cuisine-french.com but I have made it "mine" by adjusting it a bit from the original recipe along the way. I think it turned out great and everyone who tried it agreed! This is a "fridge-cake", it is quite rich, more or less like confectionery and I recommend serving it in thin slices with a good cup of coffee, and it is not a bad idea to add a dollop of whipped cream or some ice cream on the side! Please note that you need a bit of patience making this as the chestnuts are to be cooked and peeled, unless you're able to find ready-cooked and peeled nuts that is....) (P.S. See also recipe HERE for Trufflecake with Chestnuts and Chocolate).

INGREDIENSER / INGREDIENTS
KASTANJEDEIGEN / FOR THE CHESTNUT MIXTURE
*1,5 kg kastanjenøtter med skall/ **1,5 kg (3.3 pounds) chestnuts, unpeeled 
200 g smør / 200 g butter (7 oz)
200 g sukker / 200 g sugar (7 oz)
2 egg / 2 eggs
1 ts vaniljesukker / 1 tsp vanilla sugar
* gir ca. 800 g ferdigkokte og skrelte (eller bruk 800 g kastanjepure) 
**gives approx. 800 g (28 oz) cooked and peeled nuts (or use chestnut puree)
MANDEL & ROM-FYLL / FOR THE ALMOND & RUM FILLING
150 g mandler / 150 g almonds (5.3 oz)
80 g sukker / 80 g sugar (2.8 oz) 
50 g smør / 50 g butter (1.8 oz)
1 eggeplomme / 1 egg yolk
4 ss kakaopulver / 4 tbsp cocoa powder
2 ss mørk rom / 2 tbsp dark rum
DEKORASJON / FOR DECORATION
200 g mørk sjokolade / 200 g dark chocolate (7 oz)
80 g smør / 80 g butter (2.8 oz)
100 g melis / 100 g icing sugar (3.5 oz)





FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under).
Til Kastanjedeigen: Hvis du bruker kastanjenøtter med skall kokes disse i 20 minutter. Skrell de så fort som mulig og kjør til mos i en blender. (Dette tar litt tid, så hvis du får tak i ferdig kokte og skrelte nøtter er dette flottesen....)
Varm de malte nøttene noen sekunder i mikrobølgeovnen og tilsett mykt smør, sukker, egg og vaniljesukker og bland godt. Ha halvparten av deigen i en bakepapirkledd springform (ca. 24 cm) og sett i kjøleskapet mens du lager mandelfyllet.
Til Mandelfyllet: Finmal mandlene og bland i sukker, eggeplomme, rom og kakaopulver. Tilsett mykt smør og bland godt.
Ta ut formen fra kjøleskapet og smør mandelblandingen jevnt over kaken og dekk så med resten av kastanjedeigen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la stå et par timer til stivnet.
Til Sjokoladeglasuren: Smelt sjokoladen med smøret og bland i melisen.
Dekk kaken med sjokoladeglasuren og pynt f.eks. med hvite sukkerblomster e.l.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til glasuren har stivnet og server.

English:
(See step-by-step pictures below)
For the Chestnut Mixture: If you are using unpeeled chestnuts, boil them for 20 minutes. Peel them as quickly as possible and blitz in a blender. (This takes some time, so if you are able to find ready cooked and peeled this is grand....) Heat the nuts for a few seconds in the microwave oven and add softened butter, sugar, eggs and vanillasugar and mix well. Press half of the chestnut mixture into a lined springform tin (I used a 24 cm (9 inch)) and refrigerate while making the almond-filling.
For the Almond-filling: Blitz the almonds in a food processor until finely choppd and mix with sugar, egg yolk, rum and cocoa powder. Add softened butter and mix well.
Remove the springform tin from the fridge and spread the almond-mixture evenly over the cake and then cover with the rest of the chestnut-mixture. Refrigerate for a couple of hours until set.
For the Chocolate-icing: Melt the chocolate together with the butter and mix in icing sugar until smooth.
Cover the chilled cake with the chocolate-miture and decorate with e.g. white sugar-flowers or similar and refrigerate again until the icing has set and then serve.



Kok kastanjenøttene i 20 min. / Boil the chestnuts for 20 minutes.
Skrell nøttene og finmal i blender / Peel the nuts and blitz in a blender
Varm opp og tilsett øvrige ingredienser / Heat for a few sec. and add rest of ingredients
Ha halvparten av deigen i en form og avkjøl / Put half the mixture in a tin and chill
Smør over mandelfyllet / Spread over the almond filling
Smør over resten av kastanjedeigen / Cover with the rest of the chestnut mixture


Dekorer med sjokoladekrem og dekorer / Cover with chocolate-cream and decorate

Skjær i smale skiver og kos deg!!! / Cut into thin slices and enjoy!!!!













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...