torsdag 7. februar 2013

Sjokolade & Hasselnøtt-pålegg / Chocolate & Hazelnut Spread

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Jaddavegitt! Her fikk jeg det til riktig tenker jeg!!! Har prøvd å lage hjemmelaget sjokoladepålegg før som ikke har vært vellykket men NU kjære venner!!! Og ikke noe hokus pokus er det heller; såre enkelt å lage og skikkelig, skikkelig godt! Nå skal det godt gjøres å holde ungene (og de voksne) unna.....
Dette kan brukes som - eh....sjokoladepålegg..... MEN også som kakefyll eller glasur for eksempel....Hmmm...Hvorfor ikke fylle hvetebollene med en teskje eller to før steking? Eller smøre den over en kake av ett eller annet slag? Eller på crepes / pannekaker / vafler.....Eller slenge isammen nydelige Biscuits - Amerikanske Rundstykker som er klare i løpet av en liten halvtime og gi til ungene som en ettermiddagssnack (se oppskrift HER og bilde nederst). Og du - det er sikkert noen som blir glad for et lite glass som gave.....
English:
Allrightythen!! Now I got it right!!!! I have tried making homemade chocolate spread before without success, but NOW dear friends!!!!! And it is no hocus-pocus either; incredibly easy to make and really, really good! It'll be difficult to keep the kids (and adults) away from this....
You can use it as - eh....chocolate spread.....BUT also as cake filling or glacing for example....Hmmmm....Why not fill the wheat buns with a teaspoon or two before baking? Or spread it over a cake of some sort? Or fill it in crepes / pancakes / waffles.....Or bake up a batch of lovely Biscuits - American Breadrolls which are ready within a small half hour, and serve them to the kids as an afternoon treat (see recipe HERE and picture below). And - I guess lots of people will be happy if you give them a jar of this as a present....

INGREDIENSER (ca. 7,5 dl) / INGREDIENTS (yield app. 750 ml/3 cups)
200 g kokesjokolade (ca. 43%) / 200 g cooking chocolate (app. 43%)
100 g hasselnøtter, finmalt / 100 g hazelnuts, finely ground
1 boks (400 g) søt kondensert melk / 1 tin (400 g) sweet condensed milk
250 g meierismør, romtemperert / 250 g butter, at room temperature
1,5 ts vaniljeessens / 1,5 tsp vanilla essence



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad. Mens du gjør dette, ristes hasselnøttene noen minutter i en stekepanne over medium varme. Rør på pannen innimellom slik at de ikke blir brent. (Dette for å få fram aromaen i nøttene enda bedre). Ha de så i en food processor og kjør til de er helt finmalt.
Tilsett smøret i den smeltede sjokoladen og rør til smøret er smeltet. Tilsett så søt kondensert melk og vaniljeessens og rør godt til alt er godt blandet. Tilsett til slutt de malte nøttene og rør igjen. Fordel i glass med lokk, størrelse etter ønske. La stå i romtemperatur til helt avkjølt før du setter de i kjøleskapet. (Merk at pålegget er relativt tyntflytende (omtrent som Nutella) når det er nylaget men vil stivne i kjøleskapet. Det er allikevel godt smørbart når det er kjøleskapskaldt). Hvis du vil kan du oppbevare det i romtemperatur og da har det konsistens omtrent som Nugatti/Sjokade e.l., altså litt stivere enn Nutella. Jeg kan ikke si noe om holdbarhetstiden til dette pålegget men det er nok noe kortere enn kjøpepålegg. (Er ikke noen E-er i dette vet du;) ) Men uansett tror jeg ikke det er noe tema heller for denne her varer ikke lenge så god som den er!

English:
Chop the chocolate, put in a bowl and melt over hot water. While the chocolate is melting, put the hazelnuts in a frying pan over medium heat for a few minutes, shaking it occasionally so they don't burn. (This is to bring out the aroma of the nuts better). Put the nuts in a food processor and blitz until finely ground. Add the butter to the melted chocolate and stir until the butter has melted. Add the sweet condensed milk and mix well until completely incorporated. In the end, add the ground nuts and stir again. Pour into jars with lids, size of choice. Leave it to cool completely before putting the jars in the fridge. (Please note that the chocolate spread is quite runny (like Nutella) when newly made but it will set in the fridge. It is however, spreadable cold from the fridge). If you want you can store it in room temperature and it will then have a consistency a little stiffer than Nutella. I cannot say anything about how long this keeps, but probably shorter than shop-bought chocolate spread. (There are no E's added in this you know;) ) But anyway I don't think that is relevant either, it will disappear pretty quickly considering how yummy it is!


SERVERINGSFORSLAG / SERVING SUGGESTION

Nylaget!! / Just made!!

Kjøleskapskaldt på Biscuits / Cold from the fridge on Biscuits

BISCUITS - AMERIKANSKE RUNDSTYKKER HER
BISCUITS - AMERICAN BREAD ROLLS HERE


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...