onsdag 20. mars 2013

Hummus - Kikertpure fra Midt-Østen / Hummus - Chick Pea Puree from the Middle-East

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Hummus er en skikkelig deilig dipp fra Midt-Østen. Det finnes utallige måter å lage det på mht krydder men basisen er kikerter (visste du forresten at kikerter er hummus på arabisk?) tilsatt Tahini (knuste sesamfrø), hvitløk og spisskummen.  Mange tilsetter også sitron. Hummus blir brukt som forrett / meze og en del av et større måltid, men etter min mening trenger man slett ikke masse andre greier sammen med dette....personlig kan jeg bare spise dette med litt brød ved siden av og en god salat. Uansett - her er min oppskrift:

English:
Hummus is a delicious dip from the Middle-East. There are many ways to make it when it comes to spices etc. but the basis is chick peas (did you know that chick peas means hummus in Arabic?), Tahini (crushed sesame seeds), garlic and ground cumin. Many also like to add lemon juice. Hummus is used as an appetizer / meze and part of a bigger meal, but in my opinion you don't need a lot of other stuff with this.....personally I can eat just this with some nice bread on the side as well as a salad. Anyway - here is my recipe:

INGREDIENSER / INGREDIENTS
*370 g hermetiske kikerter / **370 g canned chick peas (13 oz)
2 ss Tahini / 2 tbsp Tahini
1 liten løk / 1 small onion
3 kløfter hvitløk / 3 cloves garlic
1 ts salt / 1 tsp salt
1/2 ts pepper / 1/2 tsp pepper
3/4 ts spisskummen / 3/4 ground cumin
* vekt uten vann / **drained weight



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Hell av laken fra kikertene og skyll de i rennende vann. Tørk så godt som mulig med et kjøkkenpapir. Ha alle ingrediensene i en food-processor og kjør til knust og godt blandet. Server som en del av et meze-bord, som tilbehør til kjøtt eller som dip med godt brød eller pitabrød.
TIPS 1: Merk at dette blir en ganske kompakt hummus. Personlig liker jeg den slik men hvis du vil ha en løsere konsistens justeres dette lett ved å tilsette en ekstra skje Tahini eller et par spiseskjeer olivenolje. Dette ser du an selv.
TIPS 2: Angående kryddermengde er dette også en smakssak. Første gang jeg lagde hummus brukte jeg en god teskje spisskummen som ga en veldig dominerende smak. Denne gangen brukte jeg 3/4 ts som nevnt i ingredienslista og dette ble etter min mening akkurat passe.

English:
Drain and rinse the chick peas well. Pat dry with a paper towel. Put all the ingredients in a food-processor and blitz until smooth. Serve as part of a meze-table, as a side dish to meat or as dip with fresh bread or pita bread.
TIPS 1: Please note that this makes quite a compact hummus. Personally I like it like this but if you want a "looser" consistency, this is simple to adjust by adding an extra spoon of Tahini or a couple of tablespoons olive oil. This is up to you.
TIPS 2: Amount of spices is also a matter of taste. The first time I made hummus I added a good teaspoon of ground cumin which gave a very dominant flavour. This time I used 3/4 tsp as mentioned in the ingredient list and this was in my opinion just right.
Dette er digg! / This is yummy!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...