onsdag 13. mars 2013

Mørk Sjokoladekrem og Frosting / Dark Chocolate Cream and Frosting

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Denne sjokoladekremen ble jeg skikkelig, skikkelig fornøyd med! Marius hadde jo bursdag her for litt siden og da komponerte jeg denne da jeg lagde min Cookies & Cream Cake (se bilde under og oppskrift HER). Fløyelsmyk med nydelig smak og litt annerledes enn vanlig sjokoladesmørkrem da jeg har basert den på sjokolade og kremost! (og litt smør). Jeg har ingen reservasjoner om å anbefale denne på det absolutt varmeste!!!!! Oppskriften holder til å smøre et tynt lag over samt lage ruffles rundt en 40x26 cm langpannekake.
P.S. Hvis du også vil fylle kaken med kremen i tillegg til å dekorere den må du fordoble oppskriften, eller i det minste lage en halv porsjon ekstra. Dette kommer an på om du skal fylle ett eller to lag. (Se oppskrift HER for Grunnoppskrift på Sjokoladekake i Langpanne).
English:
I'm really, really happy with this chocolate cream! Marius had his birthday a little while ago and I composed this cream when making my Cookies & Cream Cake (see picture below and recipe HERE). Velvety with lovely flavour and a little different than the usual chocolate buttercream since I have based it on chocolate and cream cheese! (and a little butter). I have no reservations whatsoever to recommend this one!!!!! This recipe is enough to spread a thin layer  over and make ruffles around a 26x40 cm (10"x15") traybake.
P.S. If you also want to fill the cake with the cream in addition to decorating it you need to double the recipe or at least make half a portion extra depending on whether you are filling one or two layers. (See recipe HERE for Basic Recipe Chocolate Cake Traybake).

INGREDIENSER / INGREDIENTS
380 g mørk sjokolade / 380 g dark chocolate (13.4 oz)
80 g smør / 80 g butter (2.8 oz)
300g Philadelphiaost,romtemp./300 g Philadelphia cheese, room temp.(10.5oz)
3 ss melk / 3 tbsp milk
3 ts kaffeessens / 3 tsp coffee essence
ca. 450-500 g melis / approx. 450-500 g icing sugar (16 oz)


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Ha smør og sjokolade i en bolle og smelt dette over vannbad. Bland godt og la avkjøle. Tilsett alle de øvrige ingrediensene og bland godt med en elektrisk mikser til du har en tykk krem. (Jeg anbefaler å sette den i kjøleskapet ca. 10-15 minutter før du har den i en sprøytepose og dekorerer). La kaken stå kaldt frem til ca. 15 minutter før servering.
English:
Put butter and chocolate in a bowl, place this in a saucepan with hot water and let melt. Mix well and leave to cool. Add the remaining ingredients and mix well using an electric mixer until you have a thick cream. (I recommend placing it in the fridge for about 10-15 minutes before putting it into a piping bag and decorating). Refridgerate the cake until approx. 15 minutes before serving.


Tips (N): Hvis du vil dekorere kaken med denne kremen men fylle den med sjokolade smørkrem se oppskrift HER på kremen under.
Tips (E): If you want to decorate the cake with this cream but fill with chocolate buttercream, see recipe HERE for the cream below.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...